Over Tamara

Iets meer over mij

Als je aan mij als kind vroeg : “Wat wil jij later worden ?”, dan was mijn antwoord “dokter” of “verpleegster”. Maar voor ik het besefte had ik een diploma van industrieel ingenieur en een job als ambtenaar in Brussel. Daar werd ik al gauw met een stem in mezelf geconfronteerd die zich afvroeg : “Is dit het nu ?”. Het inwendige antwoord was duidelijk “NEE”, maar wat was het dan wel ?

Ik besloot op onderzoek te gaan. Nog steeds geboeid door het menselijk lichaam kwam ik in 2001 als vrijwilliger bij het Rode Kruis in Nepal terecht. Na mijn verdere omzwervingen in Azië verdiepte ik me in lichaamswerk en massages en volgde een 4-jarige opleiding tot gezondheidstherapeute.

Reeds toen ontstond de droom van een eigen praktijk. Een plek waar mensen thuis kunnen komen bij zichzelf. Ergens in het midden van de natuur, waar je helemaal terug kan naar de bron.

Bij gebrek aan die plek en als vlucht van mijn werk, ging ik meditatiereizen organiseren naar Nepal en Indië, werd yogadocent en volgde een lifecoachopleiding. Wat ik niet wilde werd alsmaar duidelijker, maar : “wat dan wel ?”. Ik was ongelukkig op mijn werk en had het gevoel alsof ik een jasje aanhad dat niet mijn maat was. Alsof ik in een doosje moest passen dat veel te klein was.

Na een relatiebreuk in 2008 begon de reis naar binnen. Ik begon wederkerende patronen te herkennen in mijn relaties met mensen, ik snapte waarom dingen niet werkten zoals ik wilde, maar slaagde er niet in om het anders te gaan doen. Tot in 2011 na een intens lichaamsgericht traject de grote transformatie begon.

Daar kon ik het voelen. “Ja, dit is het soort werk wat ik wil doen.” Mijn hart ging sneller slaan. Ik kreeg inzichten in mijn eigen knelpunten en patronen. Niet alleen kon mijn hoofd het snappen, maar mijn lijf kon het ook voelen. Ik ging het anders ervaren en beleven. Ik functioneerde niet meer op automatische piloot, maar leerde bewust keuzes te maken.

Dat was de katalysator voor mijn eigen proces. Mijn droom werd weer aangewakkerd. In 2013 nam ik definitief ontslag uit mijn veilige job en richtte me volledig op het gaan realiseren ervan.

Na mijn opleiding tot Primal en Rebirth therapeut volgden nog diverse trainingen en jaartrajecten. In 2017 vond ik mijn droomplek in de natuur en startte mijn eigen praktijk ‘de Lindebloesem’. Een plek waar mensen thuis kunnen komen bij zichzelf. Waar ik anderen mag begeleiden op hun reis naar binnen.

Ik word blij als mensen uitzicht krijgen op nieuwe mogelijkheden doordat ze oude patronen leerden doorbreken en bewust nieuwe keuzes maken.

Mijn passie ligt vooral in hechtingsproblematiek en relatiedynamieken. Wat ik terug zie keren op diverse domeinen. Van stroeve relaties op het werk, ongezonde afhankelijkheid in relaties, tot het niet kunnen aangaan van relaties omdat het veel te beangstigend is.

Omdat elke cliënt uniek is en een persoonlijke aanpak vereist, heb ik mij verder verdiept in Primal Somatic Traumahealing evenals Relatietherapie om mijn werkwijze nog meer te kunnen afstemmen op individuele behoeftes.

Volg mij op Social Media:

Algemeen

2013-2017 Primal Rebirth Therapy
2017 Embodied Feminine Facilitator Training
2017 Licht op Rouw
2019 Psychopathologie
2021 Voice Dialogue basisopleiding
2022 Psychosociale basiskennis

Traumagericht

2018 basis Primal Somatic Traumahealing
2019 Life after Trauma
2021 Trauma, hechting, intimiteit en seksualiteit
2022 Working with sexuality and relationship

Relatiegericht

2014 Samen apart
2015 en 2016 Melting in Love and Aloneness
2018 From fear to love
2019-2021 Growing in Love Together – Relatietherapie
2021 Codependency, psychodrama en interne familiesystemen
2022 Working with sexuality and relationship

Hoe cliënten mij ervaren

 

“Tamara straalt rust en geduld uit en ze luistert naar wat er echt speelt. Het is fijn om met haar te praten. Ze laat je dingen over jezelf inzien die je nog niet wist. Je moet zelf aan de bak, maar ze geeft je wel voldoende ruimte voor persoonlijke inbreng. Kortom: Tamara is een zeer empathische en kundige professional met hart voor haar cliënten.”

– Man uit Neer, 45

Wil jij net als ik je patronen doorbreken ?

En je leven ook daadwerkelijk anders gaan ervaren ?