Lichaamsgerichte psychotherapie

Uit je hoofd – In je lijf

Veel van wat we doen in ons leven gebeurt onbewust. Op een gegeven moment voelen we dat er wat schort of we lopen helemaal vast. Waarom doe je wat je doet ? Waarom herhalen bepaalde zaken zich keer op keer ? Waarom zit je niet lekker in je vel ?

Als je hoofd het kon bedenken, was het al opgelost. Het antwoord zit in je lijf. Daarom maken we gebruik van de wijsheid van jouw lichaam. Met op jou afgestemde oefeningen en structuren onderzoeken we welke jouw onbewuste overtuigingen zijn, de daarbijhorende patronen die je hebt ontwikkeld en de weg eruit.

Ben je niet helemaal blij met hoe het nu is en wil je het graag anders in de toekomst ? Dan begeleid ik jou in je proces om vanuit je essentie bewust te handelen.

Werkwijze

Ik werk empathisch en met respect voor jou als persoon ben ik direct, open en rechtdoorzee. Sessies zijn mogelijk voor een breed scala van klachten : laag zelfbeeld, communicatievaardigheden, burn-out, persoonlijkheidsproblemen, omgaan met emoties en stress, bindings-en verlatingsangst, relatieproblemen, en meer.

Voorafgaande inzichtsessie

Alvorens met mij in zee te gaan, kan je vrijblijvend een gratis inzichtsessie reserveren. Hierin wordt duidelijk wat ik voor je kan betekenen.

Intake

Om jou beter te kunnen helpen, gaan we van start met een intake. In deze sessie stel ik je vragen om een duidelijker beeld te krijgen van jouw situatie. Tevens bespreken we jouw hulpvraag en welke resultaten jij wil bereiken.

Behandelplan

Aangezien jij uniek bent, werk ik niet met een vast behandelplan met voorafbepaalde stappen. We gaan samen op pad en werken met wat zich in de sessie aandient.

Sessies

Hoe lang een traject duurt, is afhankelijk van meerdere factoren. Enerzijds datgene waar je aan wil werken en anderzijds, hoe bereid je bent om er ook effectief aan te werken. Ik begeleid je in je proces, maar jij bent degene die het pad moet gaan. Je kiest zelf welk thema je aan wil pakken en ik ondersteun je op weg naar jouw doel. Ik begeleid je onderweg met vragen en bied je technieken en hulpmiddelen aan om inzicht te verruimen, emoties vrij te maken en af te rekenen met oude patronen.

Opdrachten voor thuis

Na elke sessie word je uitgenodigd te reflecteren of krijg je een bepaalde oefening mee. Dit werkt als extra ondersteuning en helpt je om je proces te integreren. Wat je er mee doet is vrij aan jou. Een proces is echter iets wat continue gaande is en niet enkel plaatsvindt tussen 4 muren in de praktijkruimte.

Zou jij graag : 

 

Niet meer telkens tegen dezelfde dingen aanlopen

Anders omgaan met emoties en stress in je leven

Een relatie zonder gedoe hebben met je partner, collega, vrienden, …

Afrekenen met burnout en je eigen grenzen beheren

Vol zelfvertrouwen in het leven staan

“As you start to walk out on the way, the way appears.”

– Rumi –

Over mij

Jaren geleden worstelde ik steeds meer met de vraag : “Is dit het nu ?”. Het antwoord was duidelijk “NEE”. Maar wat was het dan wel ? Ik was ongelukkig op mijn werk en had het gevoel alsof ik een jasje aanhad dat niet mijn maat was. Alsof ik in een doosje moest passen dat veel te klein was.

Door diverse therapieën ging ik dingen begrijpen maar mijn beleving bleef dezelfde. Dankzij een intens lichaamsgericht traject ging ik het uiteindelijk ook anders ervaren. Dit gaf mij de moed om een heel andere weg te gaan volgen.

Aanvullende studies en bijscholingen, de ervaring die ik opdeed met cliënten en het feit dat ik alle door mij gebruikte technieken en oefeningen zelf aan den lijve heb ondervonden, maken dat ik een ruim assortiment van werkwijzen ter beschikking heb. Hierdoor kan ik per individu op maat afstemmen op de behoefte.

Geen enkel traject is hetzelfde want jij bent uniek !

Opleiding

Primal Rebirth Therapie – Aumm Instituut.
Naast deze opleiding in lichaamsgerichte psychotherapie volgde ik aanvullende trainingen voor Primal Somatic Traumahealing alsook de Growing in Love Together training tot Relatietherapeut.

Beroepsvereniging

Ik ben aangesloten bij CAT vergoedbaar. Mijn praktijk voldoet aan de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg en valt onder Wkkgz-klachtrecht bij de GAT, erkend door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Vergoedingen

Lichaamsgerichte psychotherapie wordt deels aanvullend vergoed door sommige zorgverzekeraars. De mate van vergoeding hangt af van de maatschappij en je verzekeringspakket. Raadpleeg voor meer informatie je polis of je zorgverzekeraar.

Ervaringen van mijn cliënten

 

“In alle rust, warmte en vertrouwen kon ik met Tamara aan mijn basis-opbouw gaan werken. Voor mij blijft dit nog een lange weg. Voor Tamara de uitdaging veel geduld en begrip voor me te hebben wat geen probleem bleek te zijn. Ik kreeg veel handvaten, veel steun en tips. Ik ervaarde rust en geborgenheid. Ik kreeg meer inzicht in mijn angsten en triggerpoints zodat ik hier ook gerichter aan kan werken. Ik kan de hulp van deze praktijk alleen maar als goed aanbevelen.”

– Rieky, Neer

 

“Met een verscheidenheid aan oefeningen gaat Tamara, afgestemd op je tempo terug naar situaties en gevoelens in je kinderjaren. Stukje bij stukje ga je terug naar je oorspronkelijke basis, wat weer ruimte geeft om nu te zijn wie je wil zijn. Soms ruim je oude pijnen op, soms krijg je inzicht waarom je je voelt zoals je je voelt of waarom je als volwassene nog blijft hangen in oude gedragspatronen uit je kinderjaren. Echter als volwassene heb je de mogelijkheid om andere keuzes te maken en dit vertrouwen leert Tamara je langzaam te geven in je zelf.”

– Mieke

Tarieven

Doorbraaksessie – telefonisch (30 minuten)

Vrijblijvend. Hierin wordt duidelijk wat ik voor je kan betekenen.

Eerste sessie incl. intake (90 minuten)

We onderzoeken je hulpvraag en bekijken welke resultaten je wil bereiken. Ik krijg een duidelijk beeld van je situatie.

€100,-

Vervolgsessie (75 minuten)

€85,-

Veelgestelde vragen

Wordt mijn sessie vergoed door de zorgverzekering ?

Lichaamsgerichte psychotherapie wordt deels vergoed door sommige zorgverzekeraars, indien je een aanvullend zorgverzekeringspakket hebt. De mate van vergoeding is afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en het verzekeringspakket dat je afgesloten hebt. Raadpleeg voor meer informatie je polis of je zorgverzekeraar. Op de website van CAT-vergoedbaar kan je zien welke verzekeringen een contract hebben. 

Hoeveel sessies zijn er nodig ?

Hoe lang een traject duurt, is afhankelijk van meerdere factoren. Enerzijds datgene waar je aan wil werken en anderzijds, hoe bereid je bent om er ook effectief aan te werken. Jij bepaalt waarmee je aan de slag wil, ik begeleid je in je proces.

Aangezien jij uniek bent, bestaat er geen vast behandelplan met voorafbepaalde stappen. We gaan samen op pad en werken met wat zich in de sessie aandient.

Met welke klachten kan ik bij jou terecht ?

Ik kan een lijstje opsommen met welke klachten je allemaal bij mij terecht kan, maar samengevat komt het erop neer dat als je om de een of andere reden niet lekker in je vel zit, therapie je daarbij kan helpen.

​Als je ergens over twijfelt, aarzel dan niet om je vraag te stellen via het contactformulier of telefonisch.

Afspraak maken

Vul het formulier hieronder in

Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.

Dit formulier vraagt u om uw naam, telefoon en e-mailadres zodat wij met u kunnen communiceren.
Uw gegevens worden nooit aan derden verstrekt. Zie ons Privacybeleid en Cookiebeleid om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan. Bij het maken van een afspraak zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Lindebloesem

Boshei 4
6086 RG Neer

info@praktijkdelindebloesem.nl

0031(0)619694818

}

Op afspraak

Kvk – 69823731

Aangesloten bij CAT-vergoedbaar